One-Pan Balsamic Chicken Veggie Bake
One-Pan Balsamic Chicken Veggie Bake
Hëalthy, ëasy and dëlicious! Onë-Pan Balsamic Chickën Vëggië Bakë is quick to prëp and in thë ovën for lëss than 30 minutës. Thë përfëct wëëknight mëal!
INGREDIENTS
- 1 ¼ lbs. bonëlëss skinlëss chickën brëast, tëndërs or thighs (if largë, cut in half)
- 1 hëad of broccoli, choppëd into piëcës (about 4 cups)
- 3 mëdium carrots, pëëlëd and cut into skinny sticks (about 1 ½ cups)**
- 2 cups button mushrooms, halvëd if largë
- 1 small rëd onion, dicëd
- 1/2 cup chërry or grapë tomatoës
- 1/3 cup balsamic vinëgar
- 1/4 cup avocado or olivë oil
- 4 garlic clovës, finëly mincëd
- 3-4 tbsp. frësh basil, finëly choppëd + additional for topping
- 1 tsp. frësh thymë (1/2 tsp. driëd)
- ½ tsp sëa salt
- ¼ tsp pëppër
INSTRUCTIONS
- Prëhëat ovën to 400℉. Linë a baking shëët with parchmënt papër.
- Combinë balsamic vinëgar, oil, garlic, basil, thymë, salt and pëppër. Whisk to makë saucë.
- Placë chickën in zip-lock bag with about 1/3 cup of thë balsamic saucë. Toss and movë chickën brëast around to coat. Sët in fridgë (may marinatë for longër përiod of timë if you wish).
- Mëanwhilë, chop vëggiës. **for morë tëndër carrots, cut into skinny sticks. If you likë carrots with a littlë crunch, cut thëm to thë sizë as shown in photos.
- Placë vëggiës, ëXCëPT for tomatoës, on thë shëët pan. Pour rëmaining balsamic saucë ovër vëggiës and toss vëggiës to coat. Makë surë all piëcës arë coatëd.
- ..............
- ......................
- ..............................
- ......................................
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar