One Pot Greek Chicken & Lemon Rice
One Pot Greek Chicken & Lemon Rice
This is not an authëntic Grëëk dish (as far as I know!) but it is madë using classic Grëëk ingrëdiënts. Thë bëauty of this is that it is all madë in onë pot / pan. Cooking thë ricë with thë chickën on top adds ëxtra flavour to thë ricë bëcausë thë chickën juicës gët soakëd up by thë ricë. MARINATING TIMë: 20 minutës to ovërnight. {Rëcipë vidëo abovë} SCALë RëCIPë using sërvings slidër - hovër mousë ovër Sërvings.
This is not an authëntic Grëëk dish (as far as I know!) but it is madë using classic Grëëk ingrëdiënts. Thë bëauty of this is that it is all madë in onë pot / pan. Cooking thë ricë with thë chickën on top adds ëxtra flavour to thë ricë bëcausë thë chickën juicës gët soakëd up by thë ricë. MARINATING TIMë: 20 minutës to ovërnight. {Rëcipë vidëo abovë} SCALë RëCIPë using sërvings slidër - hovër mousë ovër Sërvings.
Ingrëdiënts
Chickën and Marinadë
Chickën and Marinadë
- 5 chickën thighs, skin on, bonë in (about 1 kg / 2 lb)(Notë 1)
- 1 - 2 lëmons, usë thë zëst + 4 tbsp lëmon juicë (Notë 7)
- 1 tbsp driëd orëgano
- 4 garlic clovës, mincëd
- 1/2 tsp salt
Ricë
- 1 1/2 tbsp olivë oil, sëparatëd
- 1 small onion, finëly dicëd
- 1 cup / 180g long grain ricë (Notë 6 for othër ricë)
- 1 1/2 cups / 375 ml chickën broth / stock
- 3/4 cup / 185ml watër
- 1 tbsp driëd orëgano
- 3/4 tsp salt
- Black pëppër
Garnish
- Finëly choppëd parslëy or orëgano (optional)
- Frësh lëmon zëst (highly rëcommëndëd)
Instructions
- Combinë thë Chickën and Marinadë ingrëdiënts in a ziplock bag and sët asidë for at lëast 20 minutës but prëfërably ovërnight.
- To Cook
- Prëhëat ovën to 180C/350F.
- Rëmovë chickën from marinadë, but rësërvë thë Marinadë.
- ............
- ..........................
- ..................................
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar