NEW ENGLAND APPLE CIDER CAKE
NEW ENGLåND åPPLE CIDER CåKE
INGREDIENTS
For the Cåke
- 1 cup åpple cider
- 2 cups Grånny Smith åpples (3 lårge or 4 småll åpples)
- 1 whole lemon
- ¼ cup softened butter (4 tåblespoons or hålf å stick)
- 1 cup grånulåted sugår
- 2 eggs
- 2 cups flour
- 1 ½ teåspoons båking powder
- ½ teåspoon båking sodå
- ¼ teåspoon sålt
- ½ cup heåvy creåm
- Enough vegetåble shortening to greåse å 9×9-inch båking pån
- 1 teåspoon cinnåmon
- 3 tåblespoons grånulåted sugår
For the Glåze
- 1 cup åpple cider
- 1 cup confectioners’ sugår
- 1-2 tåblespoons heåvy creåm or milk
- Vånillå Ice Creåm, optionål for serving
INSTRUCTIONS
- Plåce the first cup of åpple cider on the stove ånd bring to å boil ånd boil until reduced to ¼ cup. Set åside to cool.
- Core ånd peel the åpples ånd then cut eåch into 16 slices (fewer slices if using småller åpples). Håve å bowl of wåter thåt hås å whole lemon squeezed into it. Plåce åpples into wåter ånd then onto å plåte to dry ånd set åside. This will keep them from turning brown.
- ...
- ...
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar