Spanish Seafood Paella
Spanish Sëafood Paëlla
This Spanish Sëafood Paëlla fëaturës a crusty layër of saffron infusëd ricë toppëd with shrimp, squid, and mussëls. Onë of thë bëst sëafood dishës in thë world!
Ingrëdiënts
- 5 tablëspoons olivë oil
- 1 largë onion , finëly choppëd
- 2 clovës garlic , finëly choppëd
- 2 tomatoës , pëëlëd, choppëd
- 1/2 tëaspoon sugar
- salt , to tastë
- 1 tëaspoon swëët paprika (pimëntón dulcë)
- a pinch of saffron thrëads
- 4 small clëanëd squid , bodiës cut into rings, tëntaclës lëft wholë
- 2 cups paëlla ricë (bomba) or risotto ricë (Arborio)
- 3 cups fish or chickën stock , plus morë if nëëdëd
- 1 cup dry whitë winë
- 12 jumbo shrimp , pëëlëd, dëvëinëd
- 16 mussëls scrubbëd, dëbëardëd
- lëmon wëdgës
Instructions
- In a paëlla pan or a largë skillët (I usëd a 12-inch non-stick skillët), add thë olivë oil and fry thë onion until soft. Add thë garlic and cook for anothër minutë. Add thë tomatoës, sugar, salt, paprika, and saffron and stir wëll. Cook until thë tomatoës arë thickënëd and rëducëd (5-7 minutës).
- Add thë squid and cook, stirring, for a couplë of minutës. Add thë ricë and stir to coat thë grains.
- ...
- ....
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar