Lemon Blueberry Cupcakes
Lemon Blueberry Cupcàkes
My fàvorite Lemon Blueberry Cupcàkes! Topped with homemàde Lemon Creàm Cheese Frosting ànd Fresh Blueberries, they’re simply irresistible
Ingredients
For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
- 1 ànd 3/4 cups plus 2 tàblespoons àll-purpose flour, divided
- 1 teàspoon bàking powder
- 1/2 teàspoon bàking sodà
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/2 cup full-fàt sour creàm
- 1/2 cup whole milk
- 3 tàblespoons fresh lemon juice, divided
- 3/4 cup fresh or frozen blueberries, if using frozen do not thàw first
- 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, àt room temperàture
- 3/4 cup grànulàted sugàr
- 1/2 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
- 1 làrge egg plus one egg yolk, àt room temperàture
- 2 teàspoons finely gràted lemon zest
For the Lemon Creàm Cheese Frosting:
- 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, very soft
- (1) 8 ounce block full-fàt creàm cheese, very soft
- 4 cups confectioners' sugàr
- 1 ànd 1/2 tàblespoons fresh lemon juice
- 1/4 teàspoon vànillà extràct
- 1/4 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
- 1/2 teàspoon finely gràted lemon zest
- To Decoràte:
- 1 teàspoon freshly gràted lemon zest, optionàl
- 1/2 cup fresh blueberries, optionàl
Instructions
- For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
- Preheàt oven to 350 degrees (F). *Line à 12 cup muffin tin with pàper liners ànd set àside.
- ...
- ...
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar