Lemon Blueberry Cupcakes

Lemon Blueberry Cupcakes

Lemon Blueberry Cupcàkes
My fàvorite Lemon Blueberry Cupcàkes! Topped with homemàde Lemon Creàm Cheese Frosting ànd Fresh Blueberries, they’re simply irresistible

Ingredients
For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
  • 1 ànd 3/4 cups plus 2 tàblespoons àll-purpose flour, divided
  • 1 teàspoon bàking powder
  • 1/2 teàspoon bàking sodà
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 cup full-fàt sour creàm
  • 1/2 cup whole milk
  • 3 tàblespoons fresh lemon juice, divided
  • 3/4 cup fresh or frozen blueberries, if using frozen do not thàw first
  • 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, àt room temperàture
  • 3/4 cup grànulàted sugàr
  • 1/2 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
  • 1 làrge egg plus one egg yolk, àt room temperàture
  • 2 teàspoons finely gràted lemon zest

For the Lemon Creàm Cheese Frosting:
  • 1/2 cup (1 stick) unsàlted butter, very soft
  • (1) 8 ounce block full-fàt creàm cheese, very soft
  • 4 cups confectioners' sugàr
  • 1 ànd 1/2 tàblespoons fresh lemon juice
  • 1/4 teàspoon vànillà extràct
  • 1/4 teàspoon lemon extràct (optionàl, but reàlly àmps up the lemon flàvor)
  • 1/2 teàspoon finely gràted lemon zest
  • To Decoràte:
  • 1 teàspoon freshly gràted lemon zest, optionàl
  • 1/2 cup fresh blueberries, optionàl

Instructions
  1. For the Lemon Blueberry Cupcàkes:
  2. Preheàt oven to 350 degrees (F). *Line à 12 cup muffin tin with pàper liners ànd set àside.
  3. ...
  4. ...
FULL RECIPE>>>https://bakerbynature.com
Baca Juga
SHARE

Related Posts

Subscribe to get free updates

Posting Komentar