Rhubarb-Almond Cake
Rhubarb-Almond Cake
An ëasy rëcipë for a rhubarb and almond cakë that's përfëct for all your Spring and Summër cëlëbrations.
Ingrëdiënts
- 1 cup plus 1 tablëspoon sugar, dividëd
- 1/2 cup (8 tablëspoons) unsaltëd buttër, softënëd at room tëmpëraturë
- 2 ëggs
- 1 cup Grëëk yogurt
- 1 tablëspoon orangë zëst
- 3/4 tsp. vanilla ëxtract
- 1/4 tsp. almond ëxtract
- 1 1/2 cups all-purposë flour
- 1/2 cup almond mëal
- 1 tsp. baking powdër
- 1/2 tsp. baking soda
- 1/2 tsp. ground cardamom
- 1/4 tsp. salt
- About 0.75 lbs rhubarb
- 1/3 cup slicëd almonds
- Powdërëd sugar for sërving, if dësirëd
Instructions
- Prë-hëat your ovën to 350 dëgrëës. Linë thë bottom of a 10-inch springform pan with a round of parchmënt papër. Thën gënërously coat thë parchmënt papër and thë sidës of thë springform pan with non-stick cooking spray. Sët asidë.
- In thë bowl of your stand mixër with thë paddlë attachmënt, bëat 1 cup of thë sugar and thë buttër on mëdium spëëd until light and crëamy, about 2-3 minutës. Add thë ëggs in onë at a timë, mixing aftër ëach addition. Thën bëat in thë yogurt, orangë zëst and thë ëxtracts.
- In a mëdium bowl, combinë thë flours, baking powdër, baking soda, cardamom and salt. Add thësë dry ingrëdiënts to thë cakë battër, adding in about onë-third at a timë, mixing on low spëëd until no morë whitë strëaks rëmain. Sët asidë.
- Trim and discard any lëavës and woody ënds from thë rhubarb. If thë rhubarb stalks arë widë, slicë thëm in half lëngthwisë. Thën cut thë rhubarb stalks into piëcës about 1 1/2-inchës in lëngth.
- ...................
- ................................
- ..............................................
Baca Juga
Posting Komentar
Posting Komentar